ORKU filosofi

Den gangen jeg startet et firma som het ORKU, var det spesielle tanker som lå bak navnet. Veien gikk videre derfra, via ulike jobber og nå tilbake til ORKU. Tankegodset knyttet til ORKU har jeg hele tiden hatt med meg i hjerte og ryggmarg. Det har jeg lyst til å dele med dere på disse sidene.


En av mine døtre lurte på om ORKU egentlig betyr: ”ork`u?”. Her i Sandnes betyr det ”orker hun?” Og ja, det har i alle fall en klar sammenheng. Fordi at for å kunne orke, må en ha energi. Og det er nettopp det ORKU betyr – energi. På islandsk.

For alle som har latt seg imponere av Island, med natur, kultur og folk, så har dere kanskje referansen både til geysir og store fosser. For meg er dette symboler på energi. Bildet av Litli Geysir viser energien som ligger og bobler, og av og til bobler det over. Gullfoss viser energien i store vannmasser som flyter fritt. Tankegangen i ORKU knyttes ofte til metaforer i form av bilder og ord gjenkjennelig om arbeidslivet for folk flest. Det vil gjenspeiles framover på disse sidene.

For å kunne skape energi og oppleve energi til daglig i jobbsammenheng, er det mange områder vi kunne hatt fokus på. Her kobler vi energi i arbeidshverdagen til ORKU:

O – organisasjon

R – relasjon

K – kommunikasjon

U – utvikling

Del denne siden